Android Dagoverzicht zaterdag 25 januari 2020

Vandaag, zaterdag 25 januari 2020, op Androidworld: LG heeft bekendgemaakt wanneer het de updates naar Android 10 uit zal rollen, Vine keert terug in de vorm van ‘Byte-applicatie’, Amerikaanse strijd tegen Huawei loopt vertraging op door onenigheid Pentagon en nog veel meer nieuws.

Androidworld

AW Hangout #196: WhatsApp donkere modus is zo donker als de Razr

Terwijl buiten de temperatuur tot een bedenkelijk niveau daalde (waterkoud), kropen er drie AW’ers weer achter de microfoon en namen aflevering 196 van de AW Hangout op.

Lees hier het artikel.

Google zet stapje terug bij inbrengen van favicons in zoekmachine

Afgelopen week bracht Google een flinke wijziging naar zijn zoekmachine. Plots verschenen er favicons bij de zoekresultaten. Tegelijkertijd veranderde Google de manier waarop de advertenties zichtbaar zijn in de zoekmachine. Na kritiek gaat het de wijzigingen nogmaals toetsen.

Lees hier het artikel.

‘Amerikaanse strijd tegen Huawei onzeker door onenigheid Pentagon’

Huawei is sinds april vorig jaar betrokken in de handelsoorlog tussen China en de VS. Binnen het Pentagon is inmiddels onenigheid ontstaan over de wijze waarop Huawei beperkt wordt bij het aanschaffen van Amerikaanse goederen: nieuwe wetgeving is zelfs tijdelijk stopgezet.

Lees hier het artikel.

Vine-app keert terug als Byte, opent directe aanval op TikTok

TikTok is op het moment van schrijven het snelstgroeiende videoplatform op de markt. Met de korte video’s, weet het hoofdzakelijk de jongere generatie aan te trekken. TikTok lijkt veel op Vine – de app die terugkeert als Byte en video’s van maximaal zes seconde biedt.

Lees hier het artikel.

OnePlus 6 en 6T ontvangen OxygenOS 10.3.1-update met veel bugfixes

In december begon OnePlus de uitrol van Android 10 voor zijn 6 en 6T. Het is inmiddels één maand later en blijkbaar tijd voor de volgende OxygenOS-update. Met de OxygenOS 10.3.1-update worden een hoop kleine bugs in de Android 10-update opgelost.

Lees hier het artikel.

‘LG zal laatste Android 10-update in het vierde kwartaal uitrollen’

LG staat niet bekend als de fabrikant met de snelste Android-updates. Het bedrijf maakt zijn naam in 2020 wederom waar, door de laatste telefoons in zijn gamma pas op het eind van het jaar – in het vierde kwartaal – te voorzien van de update naar Android 10 en ‘LG UX 9.0’.

Lees hier het artikel.

Tinder voegt alarmfunctie toe voor dates via het dating-platform

Het kan soms best wel spannend zijn, een eerste date via Tinder. Je weet immers niet wie je voor je hebt. Het datingplatform van de Match Groep, zou in de nabije toekomst een functie krijgen om de ‘persoonlijke veiligheid’ van zijn gebruikers te waarborgen tijdens een date.

Lees hier het artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

 

Read More