Nederlander lanceert dating-app ‘Capdio’ voor mensen met een beperking

De Nederlandse App-onwtikkelaar Erwin Oudshoorn merkte dat daten voor mensen met een beperking best lastig kan zijn. Hij lanceerde daarom een eigen app, Capido die mensen met een beperking helpt om de ware te vinden.

Capido-dating

Dating-apps als Tinder en OkCupid zijn niet meer weg te denken, want je leert zo mensen uit je omgeving kennen waarmee je relatief eenvoudig kan afspreken zodra er een wederzijdse klik is. Voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ligt dat veel minder eenvoudig, zo stelt de Nederlandse app-ontwikkelaar Erwin Oudhoorn.

De man richtte daarom zijn app en datingsite Capido op. “Of je nu blind of slechtziend, doof of slechthorend bent, in een rolstoel zit, een vorm van autisme of helemaal niks hebt. Het maakt niet uit!” Zo luidt de omschrijving van de app in de Google Play Store. “Op dit platform draait het juist niet om uiterlijk”, zegt ontwikkelaar Erwin Oudhoorn. “Zo is bij het onderdeel Flirten – dat te vergelijken is met Tinder – de profielfoto juist geblurd zodat de aandacht naar de interesses en profieltekst gaat van een gebruiker.”

Beelden van de dating-app

Abonnementen

Capido werkt met verschillende vormen van abonnementen. Het gratis abonnement laat je tot drie berichten per dag sturen naar singles. Wie onbeperkt wil communiceren, kan vanaf 7,50 euro per maand gebruikmaken van de premium-formule. Capido werkt met moderators zodat er een veilige omgeving wordt gecreëerd voor gebruikers van de app. Het is daarom mogelijk om accounts te rapporteren in geval van bijvoorbeeld of nepprofielen.

Beelden van de dating-app

Oudhoorn ontwikkelde eerder al de gratis app Talkie die mensen met een spraakprobleem helpt om zich beter uit te drukken. In het persbericht van Capido staat nog te lezen dat de app al meerdere koppels bij elkaar bracht. Je leest erover op de website van Capido onder ‘Succesverhalen’. 


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More