Rusland vereist van Tinder om privégegevens van gebruikers te delen

De Russische telecomautoriteit heeft Match, de eigenaar van datingapp Tinder, op een lijst van organisaties geplaatst die privédata van gebruikers moet overhandigen als de autoriteiten daarom vragen. Dat heeft waakhond Roskomnadzor maandag bekendgemaakt.

Match is toegevoegd aan een lijst van bedrijven en is daarmee verplicht om data van gebruikers, waaronder berichten, foto’s en video’s, minimaal een half jaar te bewaren en te overhandigen aan de politie en opsporingsdiensten als zij daarom vragen.

Bedrijven die niet voldoen aan de eisen van Roskomnadzor, kunnen daarvoor een boete ontvangen en lopen het risico geblokkeerd te worden. De telecomwaakhond probeerde de blokkade onder meer toe te passen op de Russische chatdienst Telegram, nadat het bedrijf weigerde inzage te geven in de chats van gebruikers.

Het is onduidelijk of Match van plan is om aan de inzage-eisen van de Russische autoriteiten te voldoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nog niet op de plaatsing van de organisatie op de Russische lijst gereageerd.

 

Read More