Snapchat Stories nu ook in andere apps te zetten

31 maart 2020

15:36

Snapchat laat apps van derden nu ook Stories van gebruikers plaatsen. In eerste instantie doen vier vrij onbekende apps mee. Later volgen ook datingapp Tinder en videobel-app Houseparty.

Snapchat heeft de Stories-functie verzonnen, inmiddels hebben veel bedrijven die gekopieerd. Instagram, Facebook en WhatsApp hebben een eigen variant op Stories en ook YouTube, Twitter en zelfs LinkedIn werken aan een Stories-functie. Om nog meer kopieën buitenspel te zetten, laat Snapchat zijn Stories nu in andere apps toe via de functie App Stories.

Gebruikers van die andere apps kunnen hun profiel daar koppelen aan hun Snapchat-account. Hun Stories zijn dan zichtbaar op bijvoorbeeld hun profiel in de andere app. Dat werkt in eerste instantie in vier apps: Triller, Squad, Hily en Octi.

Tinder en Houseparty volgen later

In dating-app Hily worden de Stories van gebruikers gemengd met de bestaande Hily Stories-functie – inderdaad een kopie. Muziekclip-app Triller toont gebruikers Stories van artiesten die zij in de app volgen, maar niet op Snapchat. Videochat-app Squad laat gebruikers samen maar Stories kijken. Augmented reality-app Octi is in Nederland niet beschikbaar, maar toont Stories op de profielen van gebruikers.

Het gaat om relatief onbekende apps, maar Snapchat Stories komen op termijn ook naar grotere apps. Dating-app Tinder en videobel-app Houseparty werden vorig jaar al door Snapchat als partners genoemd. Wanneer de functie in die apps wordt toegevoegd, is nog niet bekend.

Advertenties

Snap ziet via App Stories ook mogelijkheden om advertenties buiten zijn eigen app te gaan tonen. Appmakers delen dan in de inkomsten, zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt met de veelgebruikte advertentienetwerken van Google en Facebook.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Is de populaire videobelapp Houseparty gehackt? Daar lijkt het niet op

Miniatuurvoorbeeld

Tips

De populairste apps voor videobellen met vrienden en familie

Kijk ook: Snapchat Spectacles 2

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video’s

 

Read More