Tinder videodaten: je kan straks videobellen met je date

Tinder is momenteel bezig met het ontwikkelen van een videobelfunctie in de dating-app. Hiermee komt de dating-app tegemoet aan de wens van Tinder-gebruikers om te kunnen videodaten.

Tinder videodaten

Match, het bedrijf achter de Tinder-app, werkt aan videodating via de app. Hiermee kunnen vrijgezellen met elkaar videobellen om er zo achter komen of er een mogelijke match is. Dat ontdekte NU.nl in een brief aan aandeelhouders.

Sinds de coronacrisis is het uiteraard lastig om in realtime met een potentiële partner af te spreken. De mogelijkheid om via de app te kunnen videobellen is dan perfect. Gebruikers van de app zien het videodaten ook wel zitten: “We weten dat singles hun gedrag aanpassen en velen ervoor kiezen om dates virtueel via hun telefoon of video te houden.”

Noonlight via Tinder

Social distancing en daten

Volgens Match heeft de uitbraak van het coronavirus ervoor gezorgd dat er anders wordt omgegaan met online daten en relaties aangaan. Gebruikers maken tevens meer gebruik van de datingplatformen die het bedrijf aanbiedt. Ook Hinge, de datingapp voor de mensen die datingapps haten. Met name dertigers zijn volgens Match actiever. Ze maken meer matches en voeren langere gesprekken.

Vooral vrouwen onder de dertig zijn actief op Tinder. Zo’n 37 procent swipete  in de laatste week van februari naar links of naar rechts. Match geeft aan dat het aandeel vrouwen een “sleutelfactor in het succes van een datingproduct” en noemt deze ontwikkeling “extreem positief”.

Wat vinden jullie van de mogelijkheid om te kunnen videobellen met matches in Tinder? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

 

Read More