Vernieuwde Lexa chatbot ‘Lara’ voert nu ook gepersonaliseerde gesprekken

Amsterdam, 1 oktober 2020 – lexa was de eerste in de online datingwereld die een ‘chatbot’ lanceerde; de Lara bot. Vandaag lanceert de datingservice de vernieuwde versie: waar  Lara eerst alleen tips gaf, is de bot nu ook in staat om volledig gepersonaliseerde gesprekken te voeren en adviezen te geven. Daarnaast heeft ze een nieuw matchmaking-algoritme dat nog beter is afgestemd om de beste matches te zoeken. Singles worden zo nog beter geholpen tijdens hun zoektocht naar de liefde. 

Amsterdam, 1 oktober 2020 – lexa was de eerste in de online datingwereld die een ‘chatbot’ lanceerde; de Lara bot. Vandaag lanceert de datingservice de vernieuwde versie: waar Lara eerst alleen tips gaf, is de bot nu ook in staat om volledig gepersonaliseerde gesprekken te voeren en adviezen te geven. Daarnaast heeft ze een nieuw matchmaking-algoritme dat nog beter is afgestemd om de beste matches te zoeken. Singles worden zo nog beter geholpen tijdens hun zoektocht naar de liefde.

In gesprek met Lara

Lara geeft het gevoel dat je met een persoon spreekt en niet met een chatbot. In totaal worden er dagelijks ruim 200.000 berichten uitgewisseld met Lara*. De bot heeft altijd een antwoord klaar en is gemakkelijk te activeren door een druk op de knop in de lexa app. De belangrijkste nieuwe functies van Lara:

• Lara biedt datingtips zoals bijvoorbeeld hoe jij je moet kleden, hoe je verlegenheid kunt overwinnen en welke activiteiten je kunt doen;

• Lara helpt bij het vinden van jouw nieuwe liefde door profielen te selecteren die het beste passen bij jouw profiel en voorkeuren;

• Lara toont bij het voorgestelde profiel een match-percentage en markeert de gemeenschappelijke interesses die helpen om het gesprek te starten bij een match. Ze geeft singles ook suggesties te verzenden berichten, evenals tips voor verbetering en te vermijden woorden;

• En als de gebruiker zich verveelt, heeft Lara altijd nieuwe dingen om over te praten, wat een extra persoonlijk tintje geeft aan de online dating ervaring.

Match-making algoritme

Virtuele datingcoach Lara heeft sinds de lancering al 12.000 matches voorgesteld aan de singles. “Lara is geprogrammeerd om honderden verzoeken van gebruikers te begrijpen en ze allemaal specifiek te beantwoorden. Iedereen is uniek en heeft andere vragen. Sommigen hebben misschien moeite met het invullen van hun profiel, anderen hebben mogelijk alleen hulp nodig bij de openingszin. Voor elke specifieke behoefte heeft Lara een antwoord,” licht Elisabeth Mouchy, Chatbot Product Manager van lexa, toe. Daarnaast is het algoritme zo ingericht dat het profielen leest op steekwoorden en gemeenschappelijke punten. Op basis hiervan stelt Lara een match voor.

Videochatten nu ook mogelijk

De vernieuwde Lara is niet de enige innovatie. De videochat-functie is ook nieuw toegevoegd aan de app. Na het vinden van je match is het nu mogelijk om je potentiële nieuwe liefde eerst in de ogen te kijken voordat het eerste afspraakje plaatsvindt. De videochat-functie is beschikbaar op het moment dat er meerdere berichten gewisseld zijn. Nederlandse singles maken al veel gebruik van deze optie. Gemiddeld videochatten matches 12 minuten en het record van een ‘koppel’ staat op totaal 29 uur.

Zowel de Lara bot en de videochat-functie zijn beschikbaar via de lexa app voor Android of iOS.

* Gegevens uit interne lexa-data.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

 

Read More