Weekendtip: Kunst met digitale schermen op Screenit

2 oktober 2019

12:51

Kunstmatige intelligentie, bitcoins, Instagram en nepnieuws zijn enkele van de onderwerpen voor Stadstriennale Screenit in de ‘Silicon Valley van Limburg’.

Instagram, selfies, emoticons, memes, blockchain, bitcoins en kunstmatige intelligentie. Onze schermcultuur wordt bepaald door de ongebreidelde mogelijkheden van internet en de smartphone. Dit is terug te zien op het kunstenfestival Stadstriennale Screen It.

Wat is er te zien?

Netflix&Chill is een rumoermakend kunstwerk. De bekende rode meme “Netflix & Chill” wordt door tot leven gebracht en via AirBNB aangeboden als IRL-ervaring. Uitvoerend kunstenaar Tom Galle werd online beroemd met zijn performance ‘Tinder in real life’, waarin hij op drukke plekken in New York op Tinder zit, maar dan door een virtual-reality-bril. 

Mocht die kamer bezet zijn, dan is de door designplatform Wanderful ingerichte Wanderful Home een absolute aanrader. Daar kun je je in alle rust vergapen aan designstukken en je verbazen over hoeveel goed ontwerp de provincie Limburg voortbrengt. 

Jeroen van Loon, die zijn DNA-profiel online veilde en het internet van Utrecht op de Neude nabouwde, is aanwezig met Fake News. Ook is er werk aanwezig van Dries de Poorter van de chat-app Die with me voor als je batterij bijna leeg is. 

Bring your own beamer, TV garden en Veloscreens zijn zo een paar trekkende namen van installaties waar je ongetwijfeld veel lol aan gaat beleven. 

Screen It speelt zich af op twee locaties aan de grens met Nederland: C-Mine in Genk en de Corda Campus in Hasselt. Die laatste is dubbel interessant want de campus was de eerste buitenlandse vestiging van Philips, waar ook producten werden bedacht en ontwikkeld. Het complex vormt vandaag de dag met startups en tech-bedrijfjes de ‘Silicon Valley van Belgisch Limburg’. Screen It is open van 5 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020.

Miniatuurvoorbeeld

Werkt alleen bij een lege accu

Chatapp Die With Me werkt alleen met bijna lege accu

Miniatuurvoorbeeld

Smart privacy

Dit gebeurt er als je dom omgaat met je privacy

Miniatuurvoorbeeld

glasvezel Mandala in Utrecht

Kunst op straat: alle glasvezels van Utrecht in zand

Miniatuurvoorbeeld

Zonder internet

Lijd jij aan digitale incontinentie?

 

Read More